Universitat Rovira i Virgili

Joc Partit 2016

La literatura és un element molt present i transversal en el nostre país i la nostra cultura. Aquest art d'escriure i de llegir és també molt actiu i valuós, però desconegut en molts àmbits del Camp de Tarragona. L'Associació Escriptors del Camp de Tarragona (ESCAT) té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni literari del Camp de Tarragona: promoure la literatura catalana i camptarragonina, impulsar l'estudi d'aquesta activitat, ampliar el públic literari, donar a conèixer els escriptors del Camp Tarragona i fer extensió de les activitats que promouen actes literaris.

És per aquest motiu que l'ESCAT, la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català i el Departament de Filologia Catalana de la URV, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i l'Associació de Professionals i Estudiosos de la Llengua i Literatura Catalanes, han organitzat des del curs 2014-2015 l'activitat Joc Partit. Amb l'antecedent de l'èxit de les tres edicions anteriors, "Escriure novel·la" amb la participació de Rosa Pagès i Coia Valls al març de 2015; "Ensenyar a escriure", amb les intervencions de Lurdes Malgrat i Adam Manyé; i "Escriure per a nens", amb l'assistència de Joan Rioné i Roger Roig l'abril del mateix any, s'han preparat dues sessions més per l'any 2016.

La primera sessió de 2016, el dimarts 1 de març a les 19 h, s'ha centrat en la novel·la i va comptar amb la participació de dues escriptores del Camp de Tarragona: Mònica Batet i Rosa Pagès. Aquest Joc Partit ha servit per donar a conèixer les dues escriptores, la seva trajectòria literària i les seves últimes publicacions. A més de conèixer més a fons les característiques de la seva respectiva literatura, s'ha debatut sobre les principals preocupacions al voltant de la novel·la a l'actualitat: la dificultat de la publicació, la percepció de les obres novel·lístiques en el públic actual i el contrast dels diferents estils narratius d'ambdues participants, entre d'altres.

Coincidint amb el Dia de la Internacional de la Dona, per a la segona sessió d'aquest any, dues poetes s'han convidat a parlar del seu gènere: Nati Soler i Isabel Ortega. La presentació de les dues autores i el repàs del conjunt de les seves obres han dinamitzat i facilitat la introducció d'un debat amè i participatiu sobre els trets característics de la seva poesia i la situació de la poesia actual. A més, després de les presentacions i intervencions, s'ha dut a terme la lectura d'alguns dels poemes més destacats de les dues convidades.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar