Universitat Rovira i Virgili

Beca Josep Anton Baixeras Sastre - Fundació Privada Mútua Catalana

El Departament de Filologia Catalana de la URV concedeix dues beques annuals amb la denominació Josep Anton Baixeras Sastre - Fundació Privada Mútua Catalana (de 3.000 euros cadascuna) adreçades a estudiants nacionals i internacionals interessats a cursar un doctorat en les línies de recerca del Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC), dins el Programa de Doctorat d'Estudis Humanístics de l'Escola de Postgrau i Doctorat de la URV.

Les dues beques, convocades el segon quadrimestre del curs 2015-16, han estat adjudicades a dues estudiants que s'han iniciat la tesi doctoral a la URV aquest mateix any 2016: Marta Matas Roca, "Sebastià Juan Arbó: De la realitat viscuda a la ficció narrativa. Anàlisi d'un desarrelament en la literatura catalana", i Laura Fabregat Aguiló, "Formes i motius de la novel·la catalana del segle XXI".

Les dues beques, convocades el primer quadrimestre del curs 2016-17, han estat adjudicades a dos estudiants que han iniciat la tesi doctoral a la URV el curs 2016-17: Josepa Anglès Soronellas, "La literatura com a marca del territori: les rutes literàries", i Albert Ventura Pedrol, "Vicenç Riera Llorca, entre l'exili i el retorn. la identitat i el reporterisme en la seva obra narrativa".

Les dues beques, convocades el curs 2017-18, han estat adjudicades a dos estudiants que han iniciat la tesi doctoral a la URV: Albert Mestres Emilió, que investiga l'obra poètica de Joaquim Rubió i Ors, i Tània Muñoz Marzà, que estudia la rondalla a les comarques de Castelló.

Pel que fa a les resolucions de les convocatòries pel curs 2018-19 de dues beques Josep Anton Baixeras Sastre - Fundació Privada Mútua Catalana, vegeu els següents documents: primera resolució i segona resolució.

Podeu consultar les resolucions de les tres convocatòries per al curs 2019-20 de dues beques Josep Anton Baixeras Sastre - Fundació Privada Mútua Catalana als enllaços següents: primera resolució, segona resolució, tercera resolució. Les beques han estat atorgades a Marta Terreu Celma i a Joan Pere Fortuny Virgili per cursar estudis de Filologia Catalana dins el Màster de Recerca Avançada en Estudis Humanístics de la URV.

En la cinquena convocatòria (2020/2021), les beques es van concedir a Yaiza de la Cruz Moran (màster) i a Marta Momblant Ribas (doctorat). Podeu consultar la resolució aquí.

La sisena convocatòria (2021/2022) ha atorgat una beca per a estudiants de doctorat, que ha estat guanyada per Anna Domingo Palau. Podeu consultar la resolució aquí

La setena convocatòria (2022/2023) ha atorgat una beca a estudiants de màster de recerca, que ha estat guanyada per Bernat Vellvè Blanch. Podeu consultar la resolució aquí.

La convocatòria 2023/2024 ha atorgat una beca per a cursar el màster de recerca, que ha estat concedidad a Ainoa Llácer Ayuso. Podeu consultar la resolució aquí.