Universitat Rovira i Virgili

Celebrada la Jornada anual de la Càtedra Baixeras

El passat 20 d'octubre, va tenir lloc la Jornada de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català, a la sala de graus i a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. L'acte va ser conduït per la directora de la Càtedra, Dra. Montserrat Palau Vergès.

Es van poder escoltar les conferències dedicades a fer una mirada a alguns dels centenaris que se celebren enguany als diversos territoris dels Països Catalans: «Francesca Bonnemaison», a càrrec de les Dres. Montserrat Duch i Montserrat Palau, de la Universitat Rovira i Virgili; «Francesc Català Roca», a càrrec de l’investigador en història de la fotografia Jep Martí; «Guillem Viladot», a càrrec del Dr. Francesco Ardolino, de la Universitat de Barcelona; «Miquel Costa i Llobera», a càrrec de Margalida Tomàs, membre de la Societat Verdaguer; «Joan Fuster», a càrrec del Dr. Antoni Martí Monterde, de la Universitat de Barcelona; i «Gabriel Ferrater», a càrrec del comissari de l’Any Gabriel Ferrater, Jordi Cornudella.

Entremig es va poder veure l’espectacle «Planeta Ferrater, els cossos i el temps».

A la tarda, la Dra. Montserrat Palau va presentar el darrer Quadern de la Càtedra: Mirades interdisciplinàries sobre la llegenda i el mite. I el Sr. Ramon Marrugat, respresentant de la Fundació Privada Mútua Catalana, va lliurar la beca Josep Anton Baixeras al Sr. Bernat Vellvè Blanch, estudiant de màster de la URV.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

El moment de la inauguració de la Jornada 2022

Lliurament de la Beca Josep Anton Baixeras a l'alumne Bernat Vellvè

Presentació del Quadern de la Càtedra d'enguany