Universitat Rovira i Virgili

S'ha celebrat la IV Jornada de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català

Els actes han estat en modalitat presencial i virtual

Els passats dies 23 i 24 de març de 2021, es va celebrar, a Tarragona, la IV Jornada de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català, dedicada a la folklorista Palmira Jaquetti.

El dia 23, a les 16.30h, va tenir-ne lloc la inauguració, amb l'assistència de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Dra. María José Figueras, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Sra. Maria Àngels Blasco. Al llarg de l’acte es van lliurar les Beques Baixeras d’aquest curs, atorgades a les alumnes Yaiza de la Cruz (per a  cursar el Màster universitari en Recerca Avançada en Estudis Humanístics de la Universitat Rovira i Virgili) i Marta Momblant (per a cursar el Doctorat al Departament de Filologia Catalana de la URV). A més, es va presentar el Quadern de la Càtedra dedicat a l’escriptora Margarida Aritzeta.

El dia 24, de 9h a 14.30h, es va celebrar la sessió de conferències online, conduïda per Carme Oriol i amb les intervencions de Neus Real, Montserrat Palau, Esther Navarro, Salvador Rebés, Josefina Roma, Joan de la Creu Godoy i Aitor Carrera.

A la tarda, a les 19.30h, a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, va poder-se assistir de manera presencial a l'espectacle de Jordi Lara, "Palmira", amb la cantatriu Elisenda Rué i el guitarrista Izan Rubio, que recreava textos i cançons de la missió de Palmira Jaquetti a Pardines.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Inauguració de la IV Jornada de la Càtedra Baixeras